Tahin Üzerine Kitap Hazırlandı: The Book of Tahini
Tunas – Çelikler Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çelik, tahine olan ilgiyi arttırmak amacıyla dünyanın ilk ve tek tahin kitabı olan “The Book of Tahini”yi okuyucularla buluşturdu. Çelik, “Geçtiğimiz yıllarda Dünyanın ilk tahin butiği olma özelliğini taşıyan ‘The Levant Tahiner’i açmıştık. Şimdi de tahin üzerine dünyanın ilk ve tek kitabını çıkardık. Biz tahine gönül verdik” ifadelerini kullandı. Yazar Hüseyin Çelik, kitabın tanıtımı için Fişekhane’de düzenlenen renkli bir etkinlikte basın mensupları ve davetliler ile bir araya geldi. The Book of Tahini, tahinin 5000 yıllık tarihini merkeze alarak, tahini sevenler için benzersiz bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyor.
Ketebe Yayınları tarafından raflardaki yerini alan The Book of Tahini için düzenlenen tanıtım toplantısında, tahinin binlerce yıllık serüveni ve kitabın ortaya çıkış süreci renkli bir şekilde anlatıldı. Yazar Hüseyin Çelik’e, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ve Ketebe Yayınları Şef Editörü Hande Yıldırım Önsöz eşlik etti. Kitap hakkında yapılan değerlendirmelerin ardından, The Levant Tahinier’de bir lezzet deneyimi gerçekleştirildi.
ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR KİTAP TANITIMI: THE BOOK OF TAHİNİ
The Book of Tahini için düzenlenen tanıtım toplantısı, 29 Kasım Cuma günü, Fişekhane’de gerçekleşti. Kitap, tahinin binlerce yıllık tarihine odaklanarak, geleneksel kitap tanıtım etkinliklerinden farklı bir yaklaşımla okuyucularıyla buluştu. Katılımcılar, kitap hakkında yapılan değerlendirmelerin ardından tahinden yapılan tatlıları deneyimleme fırsatı buldular. Tanıtım toplantısı, lezzet dolu bir etkinlik olarak renkli görüntülere sahne oldu.
SUSAMLA AÇILAN BÜYÜLÜ KAPI: TAHİN KİTABI
Kitabın yazarı Hüseyin Çelik, tahinin tarihsel, kültürel ve gastronomik önemini derinlemesine inceleyen ve kapsamlı tarifler sunan bir eser ortaya koyduklarını belirterek, “Tahin Kitabı – Susamla Açılan Büyülü Kapı” adlı eserimizi uzun bir araştırma ve titiz bir çalışma sonucunda okuyucularımızla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Tahinin ham maddesi olan susamın en verimli topraklarda yetişmesi, kitabımızı daha da önemli kılıyor. Levant Bölgesi’nde bulunan tüm ülkeler arasında dünyanın en büyük tahin üreticisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
“DÜNYANIN İLK TAHİN BUTİĞİNİ AÇTIK, 14 FARKLI ÜLKEDEN SUSAM GETİRİYORUZ”
Tahine olan ilgilerini işletmeye döken Çelik, “The Levant Tahiner” adlı tahin butiklerinde dünya genelinden farklı türde susamları misafirlerine sunarak, tahin ile ilgili farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Ticari amaçlardan ziyade tahin sevgisini ve lezzetini ön plana çıkarma amacı güttüklerini açıklayan Çelik, The Levant Tahiner’in dünya genelinde benzersiz bir tat deneyimi sunan bir mekan olduğunu vurguladı.
Odatv.com